Aflossingsvrije hypotheek

Schuld blijft bestaan
Bij een aflossingsvrije hypotheek betaalt u, het woord zegt het al, alleen rente en geen aflossing. De rente, en daarmee de fiscale aftrek, blijven dus jaarlijks gelijk. Uw schuld vermindert namelijk niet.

Lage maandlasten

Uw maandlasten zijn laag want u betaalt alleen rente, maar de keerzijde is dat de hypotheek niet is afgedekt door een aflossing of aflossingsverzekering. Aan het einde van de looptijd lost u de schuld af uit de verkoop van uw woning of met het kapitaal dat u op een andere manier hebt gespaard met een verzekering of een belegging.

Lening laten doorlopen
Ook kunt u kiezen voor de mogelijkheid de lening door te laten lopen. De netto kosten zullen dan hoger zijn omdat de rente niet meer fiscaal aftrekbaar is. Meestal mag u tot 75% van de executiewaarde van de woning aflossingsvrij lenen. Daarom wordt deze hypotheekvorm vaak in combinatie met andere hypotheekvormen afgesloten. Ook als u over eigen geld beschikt kan een aflossingsvrije hypotheek voor u interessant zijn.

Hypothecaire planning

Een standaard hypotheekadvies is meestal een momentopname. Hypothecaire planning gaat verder dan alleen de laagste rente van het moment. Een hypothecair planner maakt een complete doorrekening van alle kosten en bepaalt dan de meest voordelige oplossing.

meer
Hypotheken
Pensioen
Verzekeringen
Kredieten