Effectenhypotheek

Aflossen met rendement uit beleggingen
Een effectenhypotheek is een hypotheekvorm waarbij u uw schuld niet aflost en u alleen rente betaalt. Daarnaast stort u eenmalig een bedrag in een beleggingsfonds. Met het rendement uit uw beleggingen lost u aan het einde van de looptijd uw schuld af.

Maximaal belastingvoordeel

Het voordeel is dat u met uw beleggingen een hoger rendement kunt behalen dan het rentepercentage dat u voor uw hypotheek betaalt. Maar niet gegarandeerd. U profiteert van maximaal belastingvoordeel én u kunt uw eenmalige inleg meefinancieren bij de hypotheek. Overigens is de rente over dit bedrag niet aftrekbaar.

Aflossing schuld niet gegarandeerd!
Een groot nadeel is natuurlijk dat u nooit zeker bent van het rendement uit uw belegging. De aflossing van uw schuld is dus niet gegarandeerd! De Rue Financieel Maatwerk kan met u vaststellen of deze hypotheekvorm voor u geschikt is.

Hypothecaire planning

Een standaard hypotheekadvies is meestal een momentopname. Hypothecaire planning gaat verder dan alleen de laagste rente van het moment. Een hypothecair planner maakt een complete doorrekening van alle kosten en bepaalt dan de meest voordelige oplossing.

meer
Hypotheken
Pensioen
Verzekeringen
Kredieten